Junior Lifeguards

Junior Lifeguards

Junior Lifeguards is het logische vervolg op Jonge redders. Kinderen in de leeftijd van 13-16 wisselen nog vaak van hobby/sport en kiezen uiteindelijk voor wat zij leuk, uitdagend en zinvol vinden. Bij Junior Lifeguards wordt natuurlijk de zwemcapaciteit geoefend. Daarnaast leren de kandidaten belangrijke vaardigheden op het gebied van werken in een team, leiding geven en voor anderen zorgen. 

Jongeren hebben het op school tegenwoordig erg druk, er wordt veel van hen gevraagd. Om te kunnen ontspannen is bewegen belangrijk, variatie en plezier zijn daarbij de sleutelwoorden. Saaie en soms ook moeilijke theorie zitten zij niet op te wachten. De opleiding is daarom vooral praktijkgericht.

Voor een reddingsbrigade is aanwas voor de strandbewaking een belangrijk doel. Dat is precies wat Junior Lifeguards voor elkaar krijgt. Doordat jongeren op ieder moment kunnen instromen is het mogelijk om nog meer kandidaten enthousiast te maken voor het werk van de lifeguard. Uiteindelijk streven we naar het zoveel mogelijk opleiden van toekomstige lifeguards.

 

De Junior Lifeguard opleiding behelst ook een gedeelte Lifesaving sport. Wereldwijd is dit een zeer populaire tak van sport, die ook in Nederland steeds meer voeten aan de grond krijgt. Met handige tips en trics kun je snel aan de slag. Zowel de pool als de beach onderdelen kunenn worden gebruikt.

Comments are closed.