Jonge Redders

 

Jonge Redders

Spannend en leuk!

Als je eenmaal hebt leren zwemmen is het belangrijk om je zwemvaardigheid regelmatig te oefenen. Helemaal mooi is het om dit te combineren met survival- en reddingsvaardigheden. Jonge Redders voorziet in die behoefte. Gebasseerd op de meest recente internationale richtlijnen op gebied van waterveiligheid en redding technieken. Voor Reddingsbrigades en voor zwembaden en -scholen.

Opbouw diplomalijn

De diplomalijn voor Reddingsbrigades is opgebouwd uit 10 diploma’s. Voor zwembaden en zwemscholen is het ook mogelijk om een compacter programma aan te bieden (1-10 lessen). De diploma’s staan min of meer op zichzelf, waardoor het mogelijk is om nieuwe leerlingen (op leeftijd) in te laten stromen. Na een lessenreeks verdienen de kinderen niet alleen een mooi diploma, maar ook een medaille of een diploma pin. Op deze manier bieden reddingsbrigades kinderen van 6 tot 13 over een langere periode een gevarieerd en uitdagend programma. Bij brigades die met Jonge Redders werken zien wij snelle toename van het aantal jeugdleden.

Compleet, gemakkelijk en professioneel

Het Jonge Redders programma is zeer compleet. Inhoudelijk zit het programma  sterk in elkaar en sluit het aan bij de richtlijnen van de internationale reddingsorganisatie ILSF. Veel energie is gestopt in het zo aantrekkelijk en relevant mogelijk maken van de materialen. Zo zijn er voor instructeurs complete, makkelijk te gebruiken handleidingen en is er de lifeguard academy. Hier download je bijvoorbeeld je theorieles (presentaties zijn altijd aanpasbaar) en kijk je naar video’s waar de technieken nog eens gedemonstreerd worden. We kunnen zeggen dat aan alles is gedacht. Wij leiden instructeurs op via het train-de-trainers principe, waardoor het mogelijk is om in aanvaardbare tijd kader op te leiden. Via jaarlijkse kwaliteitsaudits zorgen wij ervoor dat de inhoud van het programma tot zijn recht komt.

Iedereen Lifeguard

Met het Jonge Redder programma willen we zoveel mogelijk kinderen enthousiast maken voor het werk van de lifeguard. Een veilig leerklimaat waarin je wordt uitgedaagd en waarin je fouten mag maken is voor ons hierbij een belangrijke voorwaarde. Wil je meer weten hoe we dit doen? Neem dan contact met ons op.

Comments are closed.