IJsveilig

IJsveilig

Zeg je winter, dan zeg je …. wakzwemmen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen weten hoe zij zich veilig bij en op het ijs gedragen. In de stijl van Jonge Redders hebben we materialen ontwikkeld om hier zelf eenvoudig mee aan de slag te gaan. Zo komt er een handig instructie-boekje met diverse oefeningen en extra achtergrondinformatie. Ook hebben we weer een fraaie leskaart gemaakt die je tijdens de les kunt gebruiken.

Beloningsysteem

Omdat we het voor reddingsbrigades en zwembaden makkelijker en willen maken om lessen over ijsveiligheid te organiseren hebben we een inhoudelijk programma met leuke beloningen bedacht. U kunt altijd zelf bepalen of u de kinderen (extra) wilt belonen en welke beloning(en) u kiest. We hebben de mogelijkheden op een rijtje gezet.

Medaille met ijsveiligheidspin: Echte helden verdienen een medaille. Na het volgen van uw programma ontvangen de kinderen een Jonge Redders medaille met ijsveiligheidspin.

 

Diploma met 12 stickers: Een andere mogelijke beloning is het ijsveilig-diploma. Dit diploma vraagt weinig invulwerk voor de organisatie. De kinderen kunnen thuis met stickers aangeven wat ze geoefend hebben. Zo herhalen ze thuis nog een keer de stof.

De lesmaterialen van IJsveilig sluiten aan bij het Waterveilig pakket voor basisscholen (www.waterveilig.nl)

 

Comments are closed.